Anketa

Používám internet:

Celkom hlasov:
71
Hlasovanie začalo:
18. 4. 2016
Hlasovanie končí:
neobmedzené

Hlasujte kliknutím na jednu z možností

Aktuálne počasie

dnes, štvrtok 2. 7. 2020
mierny dážď 29 °C 19 °C
piatok 3. 7. slabý dážď 24/17 °C
sobota 4. 7. oblačno 25/15 °C
nedeľa 5. 7. jasná obloha 27/15 °C

Mobilná aplikácia

mobilná aplikácia

google-play-downloadapp-store-download

Navigácia

Obsah

Uznesenie Vlády SR k návrhu na vyhlásenie mimoriadnej situácie

Typ: ostatné
Minoriadna situáciaVážení občania, oznamujeme Vám, že Vláda SR v stredu 11. marca 2020 vyhlásila v súvislosti s rizikom šírenia koronavírusu na celom území našej krajiny mimoriadnu situáciu dnešným dňom, t.j. 12. marcom 2020 v čase od 06:00 h na celom území Slovenskej republiky.
A kormány az új koronavírus továbbterjedésének kockázatával összefüggésben rendkívüli állapotot hirdetett az ország egész területére. Az intézkedés 2020. március 12-től, reggel 6.00 órától érvényes.
Peter Pellegrini kormányfő elmondta: a rendkívüli állapotra hivatkozva a kormány és az egyéb állami szervek olyan törvényi rendelkezéseket is alkalmazhatnak, amelyeket más esetekben nem. A közigazgatási eljárást bizonyos esetekben utasítások és kormányrendeletek válthatják fel.
A rendkívüli állapotra hivatkozva például az állam kikényszerítheti konkrét cégektől az orvosi felszerelések beszállítását.
A kormányfő elmondása szerint az állampolgárok szabad mozgását nem korlátozzák, ilyen intézkedésekre csak válsághelyzet esetén kerülne sor.
„A rendkívüli állapot kihirdetésének célja, hogy biztosítsuk a megfelelő körülményeket azoknak az intézkedéseknek az elfogadásához, amelyekkel megakadályozható vagy mérsékelhető a SARS-CoV-2 típusú koronavírus és az általa okozott COVID-19 nevű betegség jelentette közegészségügyi veszély Szlovákia területén” – áll a szerdán elfogadott dokumentumban.
A kormány a polgári védelemről, valamint a közegészség védelméről szóló törvénnyel összhangban hirdethet ki vagy vonhat vissza rendkívüli állapotot abban az esetben, ha a veszélyeztetett terület vagy egy rendkívüli esemény által sújtott terület mérete meghaladja egy megye területét

Prílohy

Vytvorené: 12. 3. 2020
Posledná aktualizácia: 15. 3. 2020 14:18
Autor: Lívia Bugárová